από τον Mike Arnold

Τα στεροειδή, η καρδιαγγειακή υγεία και η αντιστροφή της τάσης, μια ανησυχητική τάση. Ως BB’Rs, πολλοί από εμάς έχουν μια φυσική τάση για υπερβολή. Για μερικούς, η εξωτερική εκδήλωση αυτού του χαρακτηριστικού παραμένει ριζωμένη στην επίτευξη των στόχων τους BB’ing, ενώ άλλοι βρίσκονται δυσκολία να παραμείνουν επικεντρωμένοι στο έργο, αντί να υποκύψουν σε έναν τρόπο ζωής καταστροφικής περίσσειας έξω από το γυμναστήριο . Ενώ οι πρώτοι συχνά επαινείται για τη σταθερή τους αποφασιστικότητα και δέσμευση για το στόχο τους, η αλήθεια είναι ότι είναι εξίσου επιρρεπείς σε πειρασμούς της υπερβολικής, η οποία συχνά βρίσκει μια διέξοδο στην κατάχρηση των φαρμάκων που ενισχύουν την απόδοση.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η αναζήτηση για φυσική τελειότητα στην οποία οι BB’Rs βρίσκουν τον εαυτό τους το θέμα απαιτεί ότι κάποιος σπρώχνει το φάκελο σχεδόν σε κάθε πτυχή του τρόπου ζωής τους, εάν είναι επιθυμητή η μέγιστη πρόοδος. Με μια ψυχική διάθεση ιδανικά κατάλληλη για τις απαιτήσεις του αθλήματος, δεν είναι περίεργο ότι η χρήση ναρκωτικών συνέχισε να κλιμακώνεται με τα χρόνια. Μια έγκυρη περίπτωση θα μπορούσε να παραχθεί αυτή την αύξηση της δόσης τις πρώτες δεκαετίες, καθώς η επιστήμη έχει εξετάσει ότι επιβεβαίωσε ότι οι αρχικές δοσολογίες που χρησιμοποιούνται από το BB’RS δεν επέτρεψαν τον κορεσμό των υποδοχέων ανδρογόνων. Ωστόσο, τελικά φτάσαμε σε ένα σημείο μείωσης των αποδόσεων και στη συνέχεια, σε μια πράξη άγνοιας, η οποία απέδειξε την κακομεταχείριση μας να ασκήσουμε υπεύθυνα τις φαρμακολογικές βελτιώσεις που μας είχαν διατεθεί, ξεπεράσαμε αυτό το σημείο και αποτολμήσαμε σε μια σφαίρα αδικαιολόγητης κακοποίησης.

Είναι αλήθεια ότι η επιτυχία σε αυτό το άθλημα φέρει μαζί του ένα ορισμένο επίπεδο χημικού κινδύνου, ωστόσο ο βαθμός υποτιθέμενου κινδύνου εξαρτάται κυρίως από τις δικές μας ενέργειες. Η σωστή εκπαίδευση που οδηγεί στην υπεύθυνη εφαρμογή των PED, σε συνδυασμό με την ρουτίνα παρακολούθησης της υγείας και την προληπτική δράση, μπορεί να ελαχιστοποιήσει σημαντικά την πιθανότητά μας να αναπτύξουμε προβλήματα υγείας. Δυστυχώς, πολλές τεχνικές αυτό το άθλημα με μια λοξή ψυχική προοπτική, ένα είδος σκόπιμης άγνοιας, αν θέλετε, και τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τις συνέπειες αυτού του τύπου συμπεριφοράς.

Δείξε μου τα σώματα

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν ο προ-στεροειδής υποστηρικτής και ο συγγραφέας John Romano, κάνοντας μια υπόθεση για την ασφάλεια των στεροειδών, επεσήμανε την υπεράσπισή του όταν δήλωσε συνοπτικά “δείξτε μου τα σώματα”. Λοιπόν, τώρα αρχίζουμε να τα βλέπουμε. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με το bodybuilding έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ το 2013, με πολλαπλές υψηλού προφίλ pro BB’Rs να απομακρύνονται πρόωρα. Σε πολλές περιπτώσεις η αιτία θανάτου ήταν η ίδια επίθεση. Όντας η #1 αιτία θανάτου στην Αμερική εδώ και δεκαετίες, οι καρδιαγγειακές παθήσεις δεν είναι σίγουρα κάτι καινούργιο, αλλά όταν ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ανθρώπων μέσα σε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό αρχίζει να έχει καρδιακές προσβολές στα 30’s-40, ειδικά όταν ο πληθυσμός αυτός εκτίθεται σε Οι πτυχές του τρόπου ζωής που συνήθως είναι αποδεκτές είναι ευνοϊκές για την καλή καρδιαγγειακή υγεία (τακτική άσκηση και υγιεινή διατροφή), δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει, αλλά να δείξει το δάχτυλο στον προφανή ένοχο.

Παρακάτω είναι μια μερική συλλογή των Pro BB’Rs στα 30’s-40 που έχουν πεθάνει τα τελευταία δύο χρόνια λόγω καρδιακής προσβολής …

Greg Kovacs
Daniele Saccerecci
Nasser El Sonbaty
Ματ Duvall
Ο Ντον Γιάνμλιντ
Art Atwood
Frank Hillebrand
Έντουαρντ Κάλακ

Ενώ τα παραπάνω ονόματα είναι αναγνωρίσιμα σε πολλούς οπαδούς του BB’ing λόγω της κατάστασης ημι-φεστιβάλ, δεν αντιπροσωπεύουν επαρκώς τον τεράστιο αριθμό ερασιτεχνικών και μη ανταγωνιστικών BB’R που έχουν υποκύψει στην ίδια μοίρα τα τελευταία πολλά χρόνια. Εάν συμπεριλάβουμε τόσο ανταγωνιστικό όσο και μη ανταγωνιστικό αθλητή αντοχής μεταξύ αυτού του συνόλου, ο αριθμός αυξάνεται ακόμη υψηλότερος.

Θα ήταν ανόητο να προτείνουμε ότι τα στεροειδή είναι μόνο φταίξιμα, καθώς το υπερβολικό σωματικό βάρος πολλά από αυτά τα άτομα έχουν αναμφίβολα να διαδραματίσουν ρόλο στην πρόωρη κατάρρευση τους. Ούτε μπορούμε να αρνηθούμε ένα δυνητικό γενετικό συστατικό σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η χρήση AAS μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες που είναι δυνητικά επιβλαβείς για την καρδιαγγειακή υγεία. Αυτές περιλαμβάνουν την ενισχυμένη αρτηριακή πίεση, το τροποποιημένο προφίλ λιπιδίων και τον αυξημένο αιματοκρίτη. Επιπλέον, τα στεροειδή μπορεί να προκαλέσουν καρδιομεγαλία (διευρυμένη καρδιά), καθώς και μειωμένη καρδιακή λειτουργία.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα

Η αρτηριακή πίεση ορίζεται ως η δύναμη του αίματος κατά των τοιχωμάτων της αρτηρίας. Όταν αυτή η πίεση αυξάνεται έξω από ένα κανονικό εύρος και παραμένει ανυψωμένη λέγεται ότι έχουμε υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση. Αυτό ενεργοποιεί την καρδιά για να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει μια ισοδύναμη ποσότητα αίματος σε όλο το σώμα. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, μειώνεται η ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου των αρτηριών, οδηγώντας στην πιθανή ανάπτυξη της αθηροσκλήρωσης και ενισχύοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, νεφρικής νόσου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Υπάρχουν δύο είδη αρτηριακής πίεσης. συστολική και διαστολική. Η συστολική πίεση είναι η δύναμη του αίματος στις αρτηρίες όπως η καρδιά χτυπά, ενώ διαστολικήείναι η πίεση στις αρτηρίες όταν η καρδιά βρίσκεται σε ηρεμία. Παρόλο που και τα δύο είδη αρτηριακής πίεσης κανονικά αυξάνονται μαζί, δεν αυξάνονται πάντοτε σε ίσο ποσοστό μεταξύ τους. Ανεξάρτητα από αυτό, και τα δύο είδη αρτηριακής πίεσης είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να διαχειρίζονται κατάλληλα εάν θέλουμε να διατηρήσουμε καλή καρδιαγγειακή υγεία.

Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, η υπέρταση του σταδίου 1 ορίζεται επίσημα ως οποιαδήποτε ανάγνωση πάνω από 140/90. Η υπέρταση του σταδίου 2 αρχίζει στις 160/90 και είναι πολύ πιο σοβαρή από το στάδιο 1. Η είσοδος στο στάδιο 1 είναι πολύ συχνή μεταξύ των χρηστών του AAS και κανονικά μιλώντας, δεν αποτελεί αιτία συναγερμού υπό κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμεύσει ως ειδοποίηση για να παραμείνει προσεκτική και, εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η αύξηση της επιπλέον.

Ο αιματοκρίτης, επίσης γνωστός ως PCV (όγκος συσκευασμένων κυττάρων), είναι η συγκέντρωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Ο υψηλότερος αιματοκρίτης είναι, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα, ενώ τα χαμηλότερα επίπεδα αιματοκρίτη συμβολίζουν ένα χαμηλότερο ποσοστό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Εάν ο αιματοκρίτης αυξάνεται έξω από το κανονικό εύρος (μια κατάσταση γνωστή ως πολυκυκιαιμία), το αίμα γίνεται πάρα πολύ παχύρρευστο, προκαλώντας δυσκολίες κυκλοφορίας που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα θρόμβης αίματος, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακές παθήσεις.
Με το RBC να είναι υπεύθυνο για την παροχή οξυγόνου, κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι ένα υψηλότερο επίπεδο αιματοκρίτη θα προκαλούσε αναγκαστικά μεγαλύτερη οξυγόνωση των ιστών του σώματος. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Καθώς το ιξώδες του αίματος αυξάνεται, ειδικά πέρα από ένα συγκεκριμένο σημείο, κινείται πολύ πιο αργό, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει τους ιστούς του σώματος να πάρουν τόσο πολύ οξυγόνο όσο και με έναν πολύ πιο φυσιολογικό αριθμό RBC.

Τα λιπίδια είναι ουσίες που μοιάζουν με λίπος που απαιτούνται για την φυσιολογική φυσιολογική λειτουργία σε ανθρώπινα όντα. Είναι υπεύθυνοι για την επισκευή των κυτταρικών μεμβρανών, τον σχηματισμό ορμονών, τη δημιουργία χολικών αλάτων και άλλων λειτουργιών. Υπάρχουν 3 βασικά συστατικά που αποτελούν το προφίλ λιπιδίων μας. Είναι η LDL χοληστερόλη (κακή χοληστερόλη), η HDL χοληστερόλη (καλή χοληστερόλη) και τα τριγλυκερίδια. Όταν τα επίπεδα χοληστερόλης LDL γίνονται αυξημένα, η χοληστερόλη εναποτίθεται στους τοίχους των αρτηριών και σχηματίζει μια σκληρή ουσία που ονομάζεται πλάκα. Εάν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιστροφή αυτής της διαδικασίας, οι αρτηρίες θα συνεχίσουν να γίνονται στενότερες και στενότερες, μειώνοντας τη συνολική ροή του αίματος και προκαλώντας μια κατάσταση γνωστή ως αθηροσκλήρωση (συνήθως αναφέρεται ως “σκλήρυνση των αρτηριών).

Τελικά, η αθηροσκλήρωση μπορεί να επηρεάσει τις στεφανιαίες αρτηρίες (τα αιμοφόρα αγγεία που παρέχουν οξυγόνο στην καρδιά) στο σημείο όπου η καρδιά δεν είναι πλέον σε θέση να λαμβάνει το κατάλληλο οξυγόνο. Αυτό ονομάζεται στεφανιαία νόσο και είναι η πιο κοινή αιτία καρδιακής προσβολής. Όταν αυτή η κατάσταση επηρεάζει τον εγκέφαλο, είναι γνωστή ως εγκεφαλική αγγειακή νόσο, η οποία συνδέεται με ενισχυμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το μέρος 2 έρχεται σύντομα…

Leave A Comment

Recommended Posts

Τρελή Πέμπτη

Μετά από μια ταραχώδη μέρα εργασίας έπρεπε να βγούμε έξω. Αποσύρθηκα από τον υπολογιστή, έβαλα τα παπούτσια μου καθώς και ήταν έτοιμος να κατευθυνθώ από την πόρτα όταν ο Ben ήρθε σπίτι. Αποφάσισε να συμμετάσχει μαζί μου, καθώς βγήκαμε για να κάνουμε […]

xapkd

Ο Arnold Prejugging θα είναι το κρίσιμο

Arnold Prejuging θα είναι το κλειδί Από τον Joe Pietaro Για το Musclesport Mag Όταν οι ανταγωνιστές φτάνουν στη σκηνή το απόγευμα του Σαββάτου για δύο ώρες προτίμησης, οι τοποθετήσεις στο Arnold παραδοσιακό πολύ περισσότερο από πιθανό θα λάβουν απόφαση πριν από […]

xapkd

Τρώτε σαν Olympian Giveaway

να έχετε κατά νου ότι το μπισκότο τσιπ σοκολάτας πρωτεϊνών που έφαγα την Παρασκευή; Οχι? Τα τελευταία μου βίντεο Μάσκα προσώπου για τρέξιμο ή περπάτημα έξω συμβουλές Συμβουλές μάσκας προσώπου για το τρέξιμο ή το περπάτημα έξω κατά τη διάρκεια της επιδημίας […]

xapkd

Το Bodybuilding’s Landing Death Toll – Μέρος 1

από τον Mike Arnold Τα στεροειδή, η καρδιαγγειακή υγεία και η αντιστροφή της τάσης, μια ανησυχητική τάση. Ως BB’Rs, πολλοί από εμάς έχουν μια φυσική τάση για υπερβολή. Για μερικούς, η εξωτερική εκδήλωση αυτού του χαρακτηριστικού παραμένει ριζωμένη στην επίτευξη των στόχων […]

xapkd